Stoilković čestitao Vučiću: Srbi iz Makedonije očekivali Vašu pobedu, ona je garant stabilnosti

Ivan Stoilković
Izvor: Tanjug

Predsednik Demokrtaske partije Srba u Makedoniji Ivan Stoilković čestitao je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću pobedu na izborima.

"Poštovani gospodine Predsedniče, U svoje i u ime Srba Makedonije upućujem Vam najsrdačnije čestitke povodom ponovnog izbora za Predsednika Republike Srbije", poručio je Stoliković u čestitki obkavljenoj na portalu Srbi.mk.

Stoilković je izražavzio duboku zahvalnost narodu u Srbiji na mirnim, slobodnim i demokratskim izborima i visoko izraženoj nacionalnoj zrelosti.

"Mi, Srbi Makedonije očekivali smo mirne izbore i Vašu pobedu s radošću, jer je ona garancija političke stabilnosti Srbije što je od nasušne važnosti za srpski narod, Srbiju i ceo region. Poštovani gospodine Predsedniče, Srbija je pod Vašim vođstvom bezbroj puta do sada pokazala da je veliki prijatelj makedonskoj državi i narodu i te odnose krasi međusobno uvažavanje, kao odlična polazna tačka u izgradnju još boljih odnosa", poručio je Stoilković.

Stoilković je dodao da je  srpski narod u Makedoniji davao i da će davati svoj doprinos unapređenju zajedničke saradnje na svim poljima.

"Sa uverenjem da će ova moja čestika u moru drugih ipak dopreti do Vas, srdačno Vas pozdravljam i želim puno uspeha i lične sreće u narednom periodu, posebno u hrabrom i odlučnom vođenju naše i Vaše Srbije", navodi se u čestitki Stoilkovića.