Stoltenberg: Da se poštuje dogovor iz 2013. godine, KBS ne može na sever bez dozvole Kfora

Stoltenberg
Izvor: Balkaneu

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg tokom posete Kosovu izjavio je da kosovske vlasti moraju poštovati sporazum iz 2013. godine da KBS ne ulazi na sever bez dozvole Kfora i NATO, prenosi Kosova pres.

„Očekujem da se kosovske vlasti pridržavaju sporazuma koji smo postigli 2013. godine. Da kosovske bezbednosne snage ne budu razmeštene na severu bez prethodne saglasnosti Kfora i NATO, a to je još uvek slučaj. I mislim da je ovo najbolji način da se nastavi sa pronalaženjem prave ravnoteže i da se izbegnu situacije koje bi mogle potkopati i oslabiti napore za pronalaženje rešenja i da se izbegne bilo šta što bi moglo podrivati dijalog Prištine i Beograda“, rekao je on

Posle sastanaka koje je imao sa Osmani i Kurtijem, Stoltenberg je na konferenciji za novinare rekao da je ovde da prenese poruku da će NATO ostati ovde da pomogne i stvori sigurno i mirno okruženje za sve građane zemlje.

„Moja poruka je bila da je NATO ovde da ostane. Naša misija se zasniva na uslovima, a KFOR je na Kosovu da pomogne u stvaranju sigurnog i mirnog okruženja za sve zajednice. Takođe snažno podržavamo napore na pronalaženju političkog rešenja. Ovde smo dugi niz godina. Osećamo odgovornost da doprinesemo miru i stabilnosti na Kosovu, što je takođe važno za ceo region“, rekao je on.

Божидар
01. Jul 2021.
Благо нама...
Oprem dobro
01. Jul 2021.
NATO je ovde okupaciona sila,,,ali nece biti zadugo,,,dace Bog da im brzo vidimo ledja!!!
Miodrag iz Peći
01. Jul 2021.
Tako misli i Kurti.
Lii
03. Jul 2021.
Hahaha bravo kbs
Срђан
07. Avgust 2021.
Боже здравља, ускоро свој на своме!