Šubarić osudila napad na Trajkoviće: Odgovor Albanaca na skup u Severnoj Mitrovici

Ljiljana Šubarić
Izvor: Kosovo Online

Porodicu Trajković u Kišnici nakon što je na njihovu porodičnu kuću u Kišnici večeras bačen molotovljev koktel, posetila je predsednica opštine Gračnica Ljiljana Šubarić, koja je tom prilikom najoštrije osudila incident i pozvala međunarodnu zajednicu da reguje, pronađe i kazni odgovorne počinioce.

Šubarić je nakon obilaska porodice Trajković, kazala da ovaj incident predstvalja pokušaj povređivanja.

"Nakon veličanstvenog skupa u Mitrovici gde su svi govornici pozivali na mir i stabilnost i toleranciju, odgovor Albanaca jeste bacanje molotvljevog koktela. Nije ovo samo pokušaj zastrašivanja ovo je pokušaj povređivanja i možemo slobodno reći pokušaj ubistva. Posle svih incidenata, ovo je prevršilo svaku meru, najoštrije osuđujem ovaj čin. Ovde je trudna žena i malo dete, doživeli su velki stres. Pozivim međunarodnu zajednicu da regauju i da pronađu počinioce i strogo ih kazne", kazala je Šubarić.

Predsedavajuća lokalnog Odbora za bezbednost Kišnice, Sušice i Badovca Snežana Jovanović osudila je večerašnji incident, dodajući da se radi o terorizmu.

"Moja dužnost je da brinem o svojim komšijama zajedno sa svim članovima, ali ujedno sam, pre svega, meštanka Kišnice i ono što mogu da kažem da ovo nije neko varvarsko ponašanje, ovo je terorizam, ovo je puki i čist terorizam i vreme je da se policijske snage probude i da nađu sve počinioce, ne samo za ovaj incident koji se desio, odnosno teroristički čin, nego i za sve ostale koji su se dešavali unazad nekoliko godina", kazala je Jovanović.