Šubarić osudila skrnavljenje spomenika na groblju u Kišnici

Ljiljana Šubarić glasala na lokalnim izborima
Izvor: Kosovo Online

Predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić osudila je skrnavljenje, uništavanje i lomljenje nadgrobnih spomenika na pravoslavnom groblju u Kišnici i istakla da nas takvi incidenti vraćaju u prošlost, prenosi Gračanica onlajn.

"Želeli smo da verujemo da su ovakvi prizori iza nas, ali nas neko konstantno vraća nazad kao društvo i to veoma uporno i tendenciozno čini. Sakralni lokaliteti srpskog naroda i imovina Srpske pravoslavne crkve i dalje su meta vandala i ekstremista. Poruke koje su poslate ovakvim sramnim i istovremeno tužnim činom su nama jasne, ali mi na te poruke nećemo odgovarati nikako drugačije nego čvrstom verom da nas ovakve stvari neće pokolebati", navela je Šubarić.

Šubarić je rekla da će nastaviti da gradi Gračanicu za sve ljude bez obzora na etničke, verske i kulturne razlike. 

"Razočarani jesmo, ali iznenađeni nismo. I pored svega mi ćemo nastaviti da gradimo našu Gračanicu za sve ljude bez bilo kakvih etničkih, verskih i kulturnih razlika. Veličina i bogatstvo Gračanice se ogleda u njenoj multikulturalnosti i ovakvi postupci to neće moći da pokvare", kaže Šubarić.

Navela je da je istraga u toku, te da se nada da će nadležni preduzeti sve potrebne mere i istražne radnje kako bi se taj slučaj rasvetlio, što je osnovni preduslov za dalju prevenciju takvih nedela.