Šubarić: Žalosno je da Svečlja govori o zakonitosti, a nijedan napad na Srbe nije rešen

Ljiljana Šubarić
Izvor: Kosovo Online

Gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić poručila je da bi bilo smešno, da nije žalosno, da ministar policije Kosova Dželjalj Svečla govori o borbi za zakonitost, a da pritom nije dao nijedan odgovor kada će odgovorni za desetine napada na Srbe biti privedeni pred lice pravde, saopštili su predstavnici Opštine Gračanica.

"Srbi na Kosovu i Metohiji sa strahom primaju izjave albanskih političkih lidera koji se nalaze na čelu institucija, i neskriveno propagiraju antisrpsko raspoloženje”, kaže Šubarić.

Dodaje da “nije žalosno, bilo bi smešno da ministar policije Svečlja govori o borbi za zakonitost, a da pri tom nije dao nijedan odgovor kada će odgovorni za desetine napada na Srbe biti privedeni pred lice pravde, i da li je zakonit bio upad u našu opštinu bez sudskog naloga januara ove godine”.

“Izjave protiv lidera Srpske liste, pre svega protiv gospodina Radoičića nisu napad na njega kao pojedinca, već napad na svakog ko nije spreman da bude ponizna sluga Prištine, napad na sve Srbe na Kosovu i Metohiji“, rekla je Šubarić.