Sud u Kraljevu potvrdio optužnicu i pustio kosovske policajce da se brane sa slobode

Uhapšeni specijalci
Izvor: Novosti

Pretpretresno veće Višeg suda u Kraljevu potvrdilo je optužnicu protiv trojice kosovskih policajaca i donelo odluku kojom je okrivljenima ukinut pritvor.

Kako se navodi u saopštenju Višeg suda u Kraljevu, nakon što je sproveden prethodni postupak i podignuta optužnica od strane Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu protiv osumnjičenih lica B.S., R.Z. i Š.M. zbog po jednog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz čl. 348. st. 4. u vezi st. 2 u vezi st. 1 Krivičnog zakonika, vanpretresno veće Višeg suda u Kraljevu je potvrdilo optužnicu protiv navedenih okrivljenih i donelo rešenje kojim je okrivljenima ukinut pritvor.

Policajci Rifat Zeka, Bećir Sefi i Mustafa Šemi uhapšeni su 14. juna na teritoriji centralne Srbije, a oni su se danas pojavili pred sudom u Kraljevu.

Beogradski advokat Gradimir Nalić, koji u Srbiji zastupa uhapšene kosovske policajce, potvrdio je za RSE da im je pritvor ukinut i da ih, kako je naveo, upravo puštaju.

"Optužnica je potvrđena, a pritvor je ukinut i oni će se braniti sa slobode", rekao je Nalić i dodao da se policajci vraćaju na Kosovo.

Rekao i da "u interesu klijenata" ne može više ništa da kaže o ovom slučaju.