Suniog: Kosovo ima budućnost u EU

Tomaš Suniog
Izvor: Facebook prt. scr.

Ambasador Evropske Unije u Prištini Tomaš Suniog preneo je, povodom obeležavanja Dana Evrope, poruku da Kosovo ima budućnost u Evropskoj Uniji.

U video obraćanju na Fejsbuku, koje je započeo pozdravom na albanskom i srpskom jeziku, Suniog je istakao da Dan Evrope predstavlja proslavu zajedničkih vrednosti i naglasio da pripada kako građanima Kosova tako i onima iz Evropske unije.

"Dan Evrope 9. maj nas podseća na jedinstvo i zajedničku sudbinu naše Unije i naših partnera na Zapadnom Balkanu. Ovaj dan pripada građanima Kosova koliko i građanima EU. Predstavlja proslavu zajedničkih vrednosti u koje verujemo", istakao je Suniog.

On je naglasio da Kosovo ima budućnost u Evropskoj uniji i da ne postoji alternativa evropskom putu.

"EU neće biti celovita bez svih zemalja Zapadnog Balkana. Čvrsto sam uveren da se, uprkos izazovima pandemije koronavirusa, privremenim razlikama u mišljenju, uloga Evropske Unije nikada neće smanjiti i da će ona i dalje biti najbliži partner Kosova", rekao je Suniog.

Pored toga Suniog je izrazio posvećenost Evropske unije u pomoći Kosovu u ekonomskom oporavku, jačanju demokratije i zapošljavanju mladih.

"EU je osigurala finansijska sredstva za borbu protiv socijalnih i ekonomskih efekata trenutne krize kroz humanitarnu pomoć, grantove i zajmove. Stoga budimo zajedno danas da bismo obeležili Dan Evrope i proslavili zajedničke vrednosti Kosova i Evropske unije", rekao je Suniog.

 

Hilmo
10. Maj 2021.
Mora prvo da postane drzava, a to znaci da Srbija treba da je prizna, dzabe sve ostalo !!!
Poslednji Janjičar
10. Maj 2021.
Gospodine Hilmo,
prenesite Vašim / svojim potomcima sledeće:

2140 godine broj većinskih naroda na EX YU prostorima u njihovim zemljama biće ravan / isti današnjem broju Bošnjaka i ostalih na Kosovu.

Sačuvajte ovu informaciju, mi tj. ja sa svojim saradnicima sve arhivišemo, radi analitike.

Do sada nismo pigrešili zahvaljujući našem Duhovnom lideru, osobi koja je do sada sve potrefila ili pogodila kada je u pitanju EX YU prostranstvo.
Bošnjaci i ostali će nestati na Kosovu i u Regionu (manjine) u razdoblju između 2040 -2050 ukoliko EU ne bude zaštitila Manjine jer od predstavnik Manjina nikakve / slabe koristi osim štete koju su naneli njihovoj zajednici i doveli je na rubu propasti.

I ovo je naš Duhovni Lider daleke 2000 godine rekao kada se našao na Kosovu.
Poslednji Janjičar
10. Maj 2021.
Gospodine Hilmo,

zemlje Zapadnog Balkana ukoliko ne budu primljene u EU do 2040 godine tj. Veliki Šengen, priznala ili ne priznala Srbija Kosovo, nikada neće biti ni primljene ...

Objavite i ovaj komentar.

Bez straha.
Zoran
10. Maj 2021.
Samo mazete oci ovim lakovernim albancima, u ovo ni sami ne verujete 😂