Švajcarska osuđuje pretnje protiv Ambasade Srbije

Švajcarska
Izvor: Vijesti

Ministarstvo spoljnih poslova Švajcarske osudilo je danas pretnje koje je dobila Ambasada Srbije u toj zemlji, prenosi Tanjug.

„Ministarstvo spoljnih poslova Švajcarske osuđuje pretnje protiv Ambasade Srbije u Švajcarskoj“, navodi Ministarstvo.

Vlasti u Bernu ističu da su odmah, po prijemu informacije o pretnji, o tome obavestile nadležne bezbednosne vlasti, kako bi preduzele potrebne mere zaštite diplomatsko konzularnih predstavništava i osoblja u Bernu, Ženevi i Cirihu ako to bude ocenjeno kao potrebno.

Ambasadi Srbije u Švajcarskoj na jedan od zvaničnih mejlova, u nedelju uveče upućena je elektronska poruka, u kojoj se preti samom diplomatskom predstavništvu zemlje, ali i rukovodstvu Srbije.

Inače, mejl adresa sa koje je stigla pretnja glasi na ime Denis Krasnići.

U mejlu, uz uvredljive poruke sprskom narodu, na nemačkom jeziku, uz brojne gramatičke greške, a koji je naslovljen "Prokleta đubrad, srpski narod" poručuje se:

“Ako i dalje budete pokušavali da napadate policiju na Jarinju kod Severne Mitrovice i sve dalje negativno, onda ćete videte šta će da se desi i sa kim sada imate posla. … ja ću gledati da u narednih 48 sati pošaljem bombu-pismo koju ću sam napraviti i da Vas u Bernu i vaše pretpostavljene u Beogradu, svakog posebno ubijem bombom, vi ratnički raspoloženi…”.