Svečlja na Merdaru pratio sprovođenje odluke o registarskim tablicama

Svečlja na prelazu Merdare
Izvor: Ekonomia Online

Ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja i generalni direktor Kosovske policije Samedin Mehmeti posetili su danas prelaz Merdare i pratili sprovođenje sporazuma o slobodi kretanja, posebno odluke o registarskim oznakama vozila, prenosi Ekonomija onlajn. 

Ta odluka obavezuje da se obezbede privremene registarske oznaka za sva vozila sa srpskim tablicama koja ulaze na Кosovo. Kako je saopštila Kosovska policija, na prelazu Merdare preduzete su sve potrebne mere kako bi se čekanja maksimalno smanjila. Navodi se da su na prelazu povećani kapaciteti u ljudstvu i da je u funkciju stavljeno šest traka za saobraćaj, od kojih su četiri za vozila i dve za transportna sredstva, uključujući i za prevoz putnika. 

Sa kosovske strane na prelazu Merdare nema čekanja, kažu u Kosovskoj policiji i dodaju da sprovođenje procedura na prelazu traje od tri do pet minuta. 

"Кosovska policija će nastaviti sa sprovođenjem zakona u obezbeđivanju bezbednosti, održavanju javnog reda i mira i omogućavanju slobodnog kretanja i ljudi i robe", navodi se u saopštenju.