Svečlja posetio sever Kosova: Ja sam ministar svih građana, Srbi su ravnopravni, uživaju sva prava

Dželjalj Svečlja
Izvor: Fejsbuk / Dželjalj Svečlja

Ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja saopštio je da je u subotu održao sastanke sa žiteljima opština na severu Kosova, kojima je poručio da je jednako na usluzi svim građanima.

Svečlja je na Fejsbuku istakao da će se zajedno sa drugim institucionalnim liderima odnositi jednako prema svima, bez obzira na nacionalnu i političku pripadnost.

„Ja sam ministar svih građana Kosova. Građani srpske nacionalnosti nisu treća lica. Oni su stanovnici, ravnopravni građani kao i sve druge zajednice koje ovde žive i uživaju ista prava. S obzirom na zajedničke procese koji nas očekuju, tokom sastanaka sam istakao značaj saradnje sa našim institucijama kako bismo ih lakše prošli. Pozivam sve vas da sarađujete sa organima za sprovođenje zakona u nesmetanom radu i obezbeđivanju bezbednosti u našoj zemlji", rekao je Svečlja.

Svečlja je posetio i albanska sela na severu i konstatovao da je u tim mestima više od dve decenije jasno vidljivo odsustvo i podrška Vlade Kosova.

"Ovi sugrađani su rešeni da ostanu na toj strani gde će trudom i znojem obezbediti život i prosperitet sebi i svojoj deci. Bez sumnje ćemo biti uz njih", dodao je Svečlja.

Svečlja se tokom obilaska susreo i sa pripadnicima Kosovske policije.

"Mogli smo da vidimo posvećenost i disciplinu bez premca koja garantuje red, zakon i bezbednost za sve", zaključio je Svečlja.