Svečlja primio Roleks od katarskog šeika

Dželjalj Svečlja
Izvor: Gazeta express

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja primio je prilikom posete Kataru, na poklon skupoceni sat Roleks od katarskog šeika Halifa bin Kalife bin Abdulaziz al Tani. To je potvrdio i direktor Agencije za borbu protiv korupcije Il Bulješkaj, koji nije mogao da kaže vrednost sata, prenosi Gazeta ekspres.

Svečlja je prijavio Agenciji da je dobio sat na poklon, ali prema zakonu ministri, kao ni članovi njihovih porodica ne smeju da poklone stranih državnika zadržavaju za sebe.

Bulješkaj nije mogao da potvrdi vrednost sata, samo je rekao da je veoma skupocen. Na tržištu cene satova marke Roleks kreću se od 5.700 evra pa naviše.

Bivši savetnok kosovskog premijera Aljbina Kurtija Durim Beriša kaže da nije ništa posebno u tome što Svečlja sat nije zadržao za sebe, već da je samo ispunio zakonsku obavezu. 

"Dželjalj Svečlja nije poklonio sat državi, on je ispunio zakonsku obavezu. Dakle, ne radi se ni o kakvom velikom činu", rekao je on komentarišući medijske napise da je Svečlja učinio "veliko delo".