Svečlja: Sela na severu sa većinskim Albancima prelaze pod nadležnost Policijske stanice Južna Mitrovica

Dželjalj Svečlja
Izvor: lajmi.net

Kosovski ministar policije Đeljalj Svečlja poručio je danas da će sela u kojima većinski žive Albanci u blizini Severne Mitrovice preći u nadležnost Južne policijske stanice.

Svečlja je na Fejsbuku napisao da su ovaj zahtev uputili Albanci iz više sela i gradonačelnik Južne Mitrovice Agim Bahtiri.

„Nakon zahteva gradonačelnika Južne Mitrovice Agima Bahtirija i stanovnika sela Suvi Do, kao i pregleda katastrskih mapa opštine Južna Mitrovica, katastarske zone Suvi Do, Gušavac, Gornje i Donje Vinarce i Vitomirić prelaze pod odgovornost policijske stanica u Južnoj Mitrovici“, napisao je Svečljla.

Prema njegovim rečima, ova odluka je danas stupila na snagu, a o tome su obavešteni generalni direktor policije Samedin Mehmeti i dva regionalna direktora policijskih stanica.

Mešovito selo Suvi Do, koje se nalazi na par kilometara od Severne Mitrovice, katastarski pripada opštini Severna Mitrovica čiji su pripadnici policije do sada kontrolisali ovaj put što je što je Srbima u ovom kraju davalo određenu sigurnost. 

Ipak, nastojanje gradonačelnika Agima Bahtirija su da Suvi Do pripoji Južnoj Mitrovici.

Ajd sad
12. Oktobar 2021.
Sve rade bez ikakvog zakona!
Miodrag iz Peći
12. Oktobar 2021.
Opet treba Srbi da blokiraju put poluciji iz Južne Mitrovice. Jeste da iz tih sela potiče balista Iso Boljetinac koga mnogi porede sa Kurtijem ali ta sela nikada nisu pripadali ni Kosovskom Sandžaku odnosno vilajetu ni kvislinškoj i fašističkoj Velikoj Albaniji ni do 1957.god. Kosovskoj Oblasti kada su četri opštine Mitrovica, Zubin Potok, Zvečan i Leposavić "Trampili" za Bujanovac i Preševo a sve zbog izgradnje brane Jezera Gazivode.
Rado
12. Oktobar 2021.
Vidi ti ovo pa sve gde su mesavina Srbi i Albanci hocete da pripojite Jutnij Mitrovici.Ali Bahtiri to koristi kao predizborni trik radi dibijanja glasova.Uzalud jer ce izbore izgzbiti.On je milioner njega treba strpati u zatvor a ne da vodi grad jos 4 god.Katastrofa koji nesposibnjakovic.
zabeli ks
13. Oktobar 2021.
Pa normalno je propojiti ih Južnoj Mitrovici, kao što ste u opštinama večinskim srbima pripojaliste 1/3 Albancima u Štrpcu i Gračanici ili Klokotu al koja je sada postala večinskim Albancima kao i druga na pragu, postati.
Alija
13. Oktobar 2021.
Da vidimo kako ce rukovodsto severnog regiona kps da reaguje!!!