Svečlja: Srbija pokušava da destabilizuje Kosovo, ali ne plašimo se

Kosovska policija ispred CIK - a.
Izvor: Gazeta Express

Ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja izjavio je da Srbija pokušava da destabilizuje Kosovo, ali da je trenutna situacija stabilna, prenosi Kljan Kosova.

On je na konferenciji za novinare rekao da je Kosovo spremno za svaki scenario Srbije.

"Ne plašimo se nijednog scenarija Srbije, spremni smo da se suočimo sa svakim scenarijem, posebno kada se uzme u obzir bezrezervna podrška nama prijateljskih zemalja. Cilj Srbije u ovom trenutku nije da napadne Kosovo, već da ga destabilizuje. Situacija na Kosovu generalno je stabilna", rekao je Svečlja, prenosi Koha.

Svečljaa je dodao da je očigledno da Srbija nastavlja da se naoružava.

"Jasno je da Srbija nastavlja sa starom praksom naoružavanja iz Rusije, nekada iz Kine, a nekada iz belorusije. Mi kao institucija kontinuirano gradimo svoje kapacitete, pre svega u političkom aspektu. Jačamo odnose sa prijateljskim zemljama u smislu operativnog kapaciteta bezbednosnih institucija. Ne plašimo se bilo kakvog scenarija Srbije i spremni smo da se suočimo sa njima", rekao je Svečlja.

Svečlja je ocenio da ne postoji opasnost od napada na Kosovo i da je bezbednosna situacija stabilna.

On je istakao da određene grupe koje imaju podršku od druge strane ne mogu da ugroze bezbednost Kosova, što je, kako je kazao, dokazano više puta.