Tači: Još jedna prekretnica, verujem u vođstvo Trampa i Grenela

Tači - Grenel
Izvor: lajmi.net

Nakon potpisivanja Pisma o namerama za otvaranje železničkog saobraćaja i izgradnju auto-puta koji će povezivati Beograd i Prištinu, danas u Minhenu, kosovski predsednik Hašim Tači je rekao da je to ogroman korak u napretku odnosa između Kosova i Srbije i zahvalio se američkom predsedniku Donaldu Trampu i njegovom specijalnom izaslaniku Ričardu Grenelu.

„Još jedna prekretnica! Prvo, ugovor o vazdušnom saobraćaju, a  danas smo potpisali sporazum o železnici i autoputevima između Kosova i Srbije“, objavio je na Tviteru Tači, zahvalivši se Trumpu na vođstvu i Grenelu na odlučnosti, ka „postizanju konačnog mirovnog sporazuma“.

Priština veruje u ulogu SAD, kada je reč o nastavku dijaloga sa Beogradom, rekao je Tači i dodao da je u Brisel razočaran zbog izostanka vizne liberalizacije, preneo je Tanjug.

Kosovo u potpunosti veruje u vodeću ulogu SAD i predsednika Trampa, Pompea i ambasadora Grenela i njihovu odlučujuću ulogu u dijalogu tzv. Kosova i Srbije, rekao je Tači.

Naglasio je, da je sporazum dobra poruka za region, da treba da ima više mira,  ekonomskog razvoja i novih radnih mesta.