Tači: Samo Vašington može da donese uzajamno priznanje Kosova i Srbije

Tači - obraćanje
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Kosova Hašim Tači rekao je da samo Sjedinjene Američke Države mogu da donesu sporazum o uzajamnom priznanju između Kosova i Srbije, svi ostali napori su uzaludni, prenosi Koha.

Povodom jevrejske Nove godine, Tači je rekao da je sporazumom o ekonomskoj normalizaciji, postignutim 4. septembra u Beloj kući, američki predsednik „postigao nemoguće“.

„Ono što nas čini veoma srećnim i ponosnim, nakon mnogih napora ovo međusobno priznanje dogodilo se u Beloj kući, pa je došlo preko Vašingtona. Imaćemo više mira. U vreme kada je to započeo (američki izaslanik za dijalog) Ričard Grenel, bili smo vrlo skeptični. Kada je pokušao da ostvari ovo što se sada dogodilo, imali smo nadu i optimizam da je to prava adresa i da može biti finalizovan u Beloj kući. Predsednik Tramp se potrudio da to omogući. Radio je ono što drugi nisu radili 20 godina. Iako se može videti da se ekonomska normalizacija može dogoditi u Vašingtonu, uveren sam da se može dogoditi i politička normalizacija, a uzajamno priznanje može se dogoditi samo u Vašingtonu. Ostali pokušaji su uzaludni. Oni su gubljenje vremena", rekao je Tači.

Dodao je da očekuje da će priznanje Kosova od Izraela biti od koristi i zemljama u regionu.

Istakao je da Kosovo stoji uz Izrael u borbi protiv terorizma i ekstremizma.

Rados
18. Septembar 2020.
Nemoze ni Vasinngton ni niko.Srbija nikad nece priznati Kosova to je njena teritorija oteta silom mimo medjunarodnog prava.To treba da shvatite u stavite u svojim glavama.Kosovo je vestacka tvorevina stvorena od mocnih zlikovaca i sada oni upravljaju Kosovom.Evo 20god posle rata Kosovo je prava dzungla od drzeve.To nije drzava gde vladaju mafijasi i kriminalci gde su svi iznad zakona.Gde nijedan visoki zvanicnik nije osudjen za visoke korupcije i kriminala.Sudstvo i policija je
rukama mocnih politicara komandanata proizislih iz rata.Oni su na vlasti evo 20 god.Rade sta hoce za njih nema zakon kohi ih moze osuditi oni su zakon za sve.Koja pravda nema pravde na Kosovi.Pokusao je Albin ali su ga brzo sklonili ti mocnici koji su s spregu sa stranim mocnicima.