Tahiri: DPK će tužiti Regulatornu kancelariju zbog novih cena struje

Abelard Tahiri DPK
Izvor: Economia online

Šef poslaničke grupe Demokratske partije Kosova Abeljard Tahiri upozorio je da će njegova stranka tužiti Regulatornu kancelariju za energetiku zbog odluke da poveća cenu struje i dodao da su ovom odlukom dokazali da su samo instrument u rukama premijera Kosova Aljbina Kurtija, prenosi Gazeta express.

“Već duže vreme upozoravamo aktuelnu Vladu da će se zemlja suočiti sa energetskom krizom i to nije novina" izjavio je Tahiri u emisiji Presing na T7 i dodao da su i zemlje u regionu bile u sličnoj krizi, ali da su sklapanjem ugovora sa dobavljačima električne energije, "izbegle ozbiljan scenario".

Uveren je će njegova stranka pobediti Regulatornu kancelariju na sudu i da će "sramna odluka" o poskupljenju struje biti poništena.

"Ono što je najvažnije je da ćemo kao stranka napraviti korak i podneti tužbu kako bismo poništili ovu odluku. Prateći instance, prvo moramo proći Osnovni sud da bismo stigli do Ustavnog, a činjenice i dokazi koje ćemo izneti biće dovoljni da odluka o poskupljenju bude poništena”, zaključio je Tahiri.