Tahiri: Građanima nije dovoljno 100 evra, treba povećati platu

Abeljard Tahiri
Izvor: Ekonomia Online

Šef poslaničke grupe DPK Abeljard Tahiri rekao je na današnjoj sednici parlamenta da građanima Kosova za pokrivanje troškova nije dovoljno 100 evra, koliko je previdela kosovska vlada kao jednokratnu pomoć u aprilu, prenosi Ekonomija onlajn. 

"Koliko ne znate da planirate i nemate strategiju pokazuje odluka da izdvojite 100 miliona evra. To je nedovoljno. Platu treba povećati, 100 evra u aprilu nije dovoljno za pokrivanje troškova građana Кosova. Donesite zakon o platama, imamo zahtev sindikata da vodimo raspravu o zakonu o platama i to ćemo pokrenuti sledeće nedelje", rekao je Tahiri.

On je naveo da je Kosovo u odnosu na ceo region najgore upravljalo ekonomijom i pandemijom koronavirusa, a to pokazuju brojna preduzeća koja su zatvorena i brojna otpuštanja radnika.

"Koliko ste dobro upravljali pandemijom govori i činjenica da su Kosovo i BiH jedine zemlje čiji sertifikati o vakcinama nisu prihvaćeni u Evropskoj uniji. Ovo pokazuje koliko smo dobro uspeli. Nema nikoga na Zapadnog Balkana ko je upravljao ekonomijom gore od Kosova", rekao je Tahiri.