Tahiri najavio vanrednu skupštinsku sednicu: Poskupljenje struje dolazi u najgorem trenutku za građane

Abeljard Tahiri
Izvor: Klan Kosova

Šef poslaničke grupe Demokratske partije Kosova Abeljard Tahiri saopštio je da odlučnost Vlade da poskupi struju dolazi u trenutku kada bi to predstavljalo najteži udarac po građane i privredu jer mnoga domaćinstva teško pokrivaju i osnovne mesečne troškove. Naveo je da su poslanici prikupili potrebne potpise za vanrednu sednicu Skupštine koja bi trebalo da bude održana u ponedeljak u 12 časova.

“Ekonomska situacija na Kosovu je prilično pogoršana što je posledica pandemije. Domaćinstava imaju poteškoća da pokriju osnovne mesečne troškove, pa im je u ovom trenutku najmanje potrebno poskupljenje struje. Odlučnost Vlade da poskupi struju, ne samo da označava najveće povećanje cene električne energije u istoriji, već dolazi u trenutku kada označava najteži udarac za građane i domaćinstva”, napisao je on.

Dodao je da je ovo teško breme za građane, koji će težiti preko granica, džepa već preopterećenog obavezama, i da ne može da prođe bez detaljnog tretmana.

Na vanrednoj sednici, koju je inicirao DPK, raspravljaće se o blok tarifama koje je predložila Regulatora komisija za povećanje cene električne energije

“U koordinaciji sa predsednicima poslaničkih grupa Arbeni Gašijem i Besnikom Tahiri, u ime četrdeset poslanika Skupštine, danas sam podneo zahtev za održavanje vanredne sednice za ponedeljak od 12 časova. Na ovoj vanrednoj sednici debatovaćemo i suočiti vlast sa realnošću, sa životima građana. Na njihovo stanje i poteškoće sa kojima se suočavaju vlast izgleda nije osetljiva”, rekao je Tahiri.