Tahiri: Neophodna nova strategija za članstvo u NATO i povećati budžet KBS-a

Besnik Tahiri
Izvor: Ekonomia Online

Član Alijanse za budućnost Kosova Besnik Tahiri, nakon sednice Predsedništva Skupštine Kosova, kazao je da je izneo dva važna pitanja, a koja se odnose na članstvo Kosova u NATO i budžet KBS-a, prenosi Ljajmi.

"Prvo važno pitanje se odnosi na novu strategiju nacionalne bezbednosti koja se odnosi na brže delovanje za članstvo Kosova u NATO. Dok se drugo odnosi na fond, odnosno finansiranje naše vojske, što je naš dugogodišnji zahtev", reklao je Tahiri.

On je dalje rekao da ako se demokratski svet ujedini oko cilja pomoći Ukrajini, politički subjekti na Kosovu takođe treba da se udruže kako bi radili u interesu bezbednosti Kosova.

"Ako se jedan demokratski svet pridružio pomoći pravednoj stvari države i građana Ukrajine, zašto se mi, politički subjekti, ne bismo složili oko pravednog razloga bezbednosti u odnosu na bezbednost u zemlji ali i sa pozicijom Kosova u ovoj temi", rekao je Tahiri.

On je najavio da predlozi Alijanse za budućnost Kosova nisu uvršteni u dnevni red za narednu sednicu Skupštine, ali je rekao da se o njima raspravlja sa drugim poslaničkim grupama.