Tahiri o referendumu: Kosovo u nepovoljnoj poziciji

Tahiri
Izvor: Kosovo Online

Predsednik poslaničke grupe DPK Abeljard Tahiri rekao je da u četiri opštine na severu nije urađeno ništa time što je održan referendum, i da Kosovo i dalje ima isti problem, prenosi Reporteri.

Prema njegovim rečima, Kosovo je u nepovoljnoj poziciji, a Evropska unija albanske gradonačelnike na severu vidi kao nelegitimne.

"Tužno je, jer smo i ranije upozoravali da je Kosovo upalo u nepotrebnu zamku. Danas smo u istom problemu i sa druge strane sve više vidimo angažovanje predsednika susedne države u našim unutrašnjim poslovima, što je neprihvatljivo i mislim da pre svega međunarodna zajednica treba da otvori oči pred tako velikim i veoma štetnim angažmanom za obe zemlje. Kosovo i dalje ima problem. I dalje imamo nepovoljnu situaciju, jer EU vidi gradonačelnike kao nelegitimne, a sa druge strane nastavljamo da budemo osporavani po tom pitanju. Kako će se proces nastaviti, ne mogu da predvidim. Ono što smo tražili od EU je da se mere uklone što je pre moguće, jer kažnjavaju građane", rekao je Tahiri.