Tahiri: Pregovori sa MCC su počeli pre sedam godina, Tači ih je prvi potpisao

Abeljard Tahiri
Izvor: Koha ditore

Šef poslaničke grupe Demokratske partije Kosova Abeljar Tahiri rekao je da su pregovori za uključivanje Kosova u grantove MCC počeli 2014. godine i da ih je prvi put potpisao bivši predsednik Hašim Tači, prenosi Reporteri.

"Ovaj projekat je u Republici Kosovo već 7 godina. Pregovore za ovaj projekat započeli su bivša predsednica (Etifete) Jahjaga i (tadašnji) premijer Tači. To je prvi put finalizovano 2017. godine prvim potpisom ovog projekta, odnosno predsednika Tačija, u američkom Kongresu", rekao je Tahiri.

Tahiri je rekao da mu je žao što Kurti nije tu, da može da se vidi kako se oseća nakon potpisivanju ovog sporazuma, za koji su pregovori počeli još 2014. godine.

On je dodao da će oni kao poslanička grupa to podržati i nadaju se da će, kako je i predviđeno, u roku od pet godina, ovaj projekat biti realizovan.

Tahiri je rekao da DPK smatra da bi bilo mnogo bolje da Kosovo ostane u "prvoj verziji" za dovođenje gasne infrastrukture jer bi, ističe, gasovod bi bio najuspešniji strateški projekat.