Tahiri: Samoopredeljenje se pretvorilo u kriminalnu organizaciju svetskih razmera

Abelard Tahiri DPK
Izvor: Economia online

Šef poslaničke grupe Demokratske partije Kosova Abeljard Tahiri ocenio je da je trgovina drogom kojom se bave ljudi iz vlasti Aljbina Kurtija još jedna epizoda korumpiranog i švercerskog mentaliteta kosovske vlade i poručio da se Pokret Samoopredeljenje pretvorio u kriminalnu organizaciju velikih razmera koja deluje i van Kosova.

Tahiri je u objavi na Fejsbuku tako reagovao na vest da je policija u Albaniji uhapsila člana Pokreta Samoopredeljenje i odbornika te stranke u Skupštini Prištine Besnika Mujecija pod sumnjom za trgovinu i prodaju narkotika u Albaniji. Na društvenim mrežama pojavile su se i fotografije kosovskog premijera Aljbina Kurtija i ministra policije Dželjalja Svečlje sa uhapšenim Mujecijem.

"Svakim danom je sve jasnije da se Pokret Samoopredeljenje pretvorio u kriminalnu organizaciju koja deluje pan-albanski i izvan Kosova, i u kojoj obitavaju različiti zločinci, zlostavljači, šverceri drogom, pa čak i ubice i oni koji žele likvidaciju svojih političkih protivnika", naveo je Tahiri.

Prema rečima Tahirija, zvaničnici Samoopredeljenja su kroz neke afere, ukrali na stotine i desetine miliona evra od građana Kosova, obraćajući im se sa "zdravo, bando". 

"Funkcioneri Samoopredeljenja kradu na svaki postavljen metar asfalta, kradu od kulturnog nasleđa... Nismo razmišljali o tome, ali sada su oni pokrenuli i posao trgovine drogom preko granice. Ko zna koliko tona droge vredne milione evra  je poslato u Albaniju i druge zemlje, pre nego što je odbornik Samoopredeljenja uhapšen, kao jedan od protagonista trgovine drogom", napisao je Tahiri.

Dodao je da sadašnja vlast na Kosovu omogućava kriminal, korupciju i krađu. 

"Ovaj događaj je nacionalni alarm ko danas vlada nama. Kako verovati vlasti koja umesto borbe protiv organizovanog kriminala, omogućava kriminal, korupciju, krađu, pa čak i trgovinu drogom. Kako mogu da ostaju na pozicijama, da pozivaju na red, zakon i bezbednost, dok su članovi njihove stranke zaduženi za najstrašnije poslove koje je Kosovo i možda region ikada video", napisao je Tahiri.