Tahiri: Veliki broj građana koji napušta Kosovo jasan pokazatelj razočaranja Kurtijevom vladom 

Abeljard Tahiri
Izvor: Koha ditore

Šef poslaničke grupe Demokratske partije Kosova Abeljard Tahiri izjavio je da je broj građana koji danas traže vize u stranim ambasadama u nameri da napuste Kosovo alarmantan i jasan pokazatelj velikog razočaranja i očaja zbog vlade Aljbina Kurtija, prenosi Koha.

Tahiri je rekao da su samo u poslednja četiri meseca 199.783 građanina zatražili da napuste Kosovo čekajući vize u stranim ambasadama. Dodao je da je to oko 11 odsto od ukupnog borja stanovnika.

"Ovi građani žive u realnom vremenu, imaju ime i prezime i danas više ne vide nikakvu nadu na horizontu osim odlaska, jer im je nadu ukrala sila koja je davala obećanja, a koja nema sposobnost, ideje i plan, niti posvećenost razvoju Kosova", rekao je Tahiri.

Prema rečima šefa poslanika DPK, trend napuštanja Kosova koji se nastavlja sa velikim brojem zahteva za vizu je katastrofa za Kosovo. Naveo je da je prava adresa odgovornog za takav trend na drugom spratu zgrada Vlade.

"Tretman lekara, specijalista i medicinskih sestara, nastavnika, policajaca i državnih službenika tako što se prema njima postupa milostinjom, a ne stvaranjem najboljih uslova za rad i adekvatnom naknadom, dok, s druge strane, bez ikakvog socijalnog dijaloga, bez vizija ulaganja i nepostojanje plana za mlade ljude koji studiraju samo su neki od faktora koji doprinose ovoj katastrofi", rekao je Tahiri. 

Takvo stanje je, kaže Tahiri, uslovilo to da veliki broj građana napušta Kosovo. Smatra da je krajnje vreme da se razmisli o uzrocima tog trenda i da se ponude rešenja.