Todić i Simić tuže Krasnićija i Saljihua zbog lažnih optužbi

Zoran Todić
Izvor: Kosovo Online

Bivši gradonačelnik Leposavića Zoran Todić i član Predsedništva Srpske liste Slavko Simić danas su sa svojim advokatom Nebojšom Vlajićem sastavili zajedničku tužbu protiv medijskog radnika Pleurata Saljihua koji ih je na svom profilu na Fejsbuku i u pojedinim medijima iz Prištine lažno, bez ikakvog osnova, dokaza ili utemeljenja doveo u vezu sa napadom na novinare u Leposaviću 16. juna.

Advokat Todića i Simića prijavom, odnosno tužbom će obuhvatiti i ministra lokalne samouprave u Vladi u Prištini Eljberta Кrasnićija zbog lažnih i neosnovanih optužbi koje je objavio na njihov račun na društvenim mrežama i u nekim od medija iz Prištine, označivši ih lažno kao “vođe kriminalne grupe” jer su se sa narodom okupili da mirno protestuju ispred zgrade opštine Leposavić.

Reč je o apsolutnim lažima koje predstavljaju direktnu i nedopustivu pretnju i crtanje mete na čelo kako Todiću i Simiću, tako i svim građanima Leposavića koji se tri nedelje okupljaju da mirno brane svoja osnovna ljudska prava, navodi se u saopštenju.

Jedini cilj ovakvih pretnji, povdlači se, jeste da se Todić i Simić, kao i srpski narod u Leposaviću i širom severa zastraše kako bi odustali od borbe za svoje legitimne interese i suprotstave se Кurtijevom teroru, što se nikada neće dogoditi. S tim u vezi, pravni zastupnik Todića i Simića tužbu će podneti sutra.

Predstavnici opštine Leposavić u ime Srpske liste jasno i nedvosmisleno su osudili svaki napad na novinare i istakli da je takvo ophođenje nedopustivo, te da su se uvek i u svakoj prilici vodili isključivo takvim načelima.

Srpski narod na severu Кosova i Metohije mesecima trpi svakodnevnu represiju i teror Aljbina Кurtija i brutalnost pripadnika njegovih specijalnih jedinica Кosovske policije koji na brutalan način maltretiraju miroljubivi srpski narod, izazivaju tenzije i hapse Srbe bez ikakvih dokaza i  krivice, kao u slučaju Dušana Obrenovića, Radoša Petrovića, Miluna Milenkovića, Nemanje Vlaškovića i Dalibora Spasića koji stradaju bez ikakve krivice, ističe Srpska lista.

Činjenice koje mogu da potvrde i pripadnici i predstavnici misije Кfor jeste da građani Leposavića gotovo tri nedelje mirno i dostojanstveno protestuju ispred zgrade opštine, kao i da su Todić i Simić u više navrata pregovarali sa predstavnicima Кfor-a upravo s ciljem smirivanja tenzija na terenu koje podiže Priština svojim jednostranim akcijama i stalnim provokacijama, podvlači se u saopštenju.