Todić: Nije tačno da je pucano na Kfor, narod rešen da se izbori za sigurnu budućnost

Zoran Todić
Izvor: Kosovo Online

Bivši gradonačelnik Leposavića Zoran Todić rekao je da je na barikadama u ovoj opštini, u Lešku i Ibarskoj Slatini, noć protekla mirno, a što se tiče pucnjave koja se sinoć čula u Zubinom Potoku, on je naveo da nije tačno da je pucano na misiju Kfor.

"Posle incidenta na teritoriji opštine Zubin Potok porasle su tenzije i na teritoriji opštine Leposavić. Narod je međutim rešen da istraje u ovoj borbi i odlučan da se izbori za sigurnu budućnost na ovim prostorima", rekao je Todić za tv Pink.

On je naveo da iako je bilo reči da će Euleks i Kfor dopremiiti hranu i sredstva za higijenu za pripadnike kosovske policije koji se nalaze u stanici u Leposaviću, da je pre dva dana na čelu kolone koja je stigla do stanice bilo vozilo Euleksa, ali da su iza bili pripadnici specijalne jedinice ROSU sa dugim cevima. 

"Zabrinjava da je u policijsku stanicu uneseno oružje, odnosno, snajperske puške i to jasno govori kakve su namere Vlade iz Prištine. Sve na šta mi upozoravamo duže vreme sada se obistinjuje", rekao je Todić.

On je istakao da je u ovom trenutku ključno opredeljenje države Srbije da neće dozvolti nasilje nad srpskim narodom na Kosovu.

"Stvoreno je jedinstvo koje je bilo preko potrebno. Nemamo mi šta da tražimo u kosovskim institucijama kada od njih dobijamo samo nasilje i duge cevi. Ovog puta nema popuštanja. Ovo je za nas Srbija, narod ne želi da živi na nezavisnom Kosovu", rekao je Todić.