Todić: Ostavka zbog konstantnog rušenja ljudskih prava od strane Prištine

Zoran Todić
Izvor: Kosovo Online

Zoran Todić, gradonačelnik u ostavci opštine Leposavić jutros je zvanično sa svojim saradnicima šefovima kabineta, napustio kosovske institucije. Sa današnjeg sastanka on je poručio" nema predaje idemo dalje". Ostavke su jednoglasno podneli i odbornici skupština opštine Leposavić. 

"Neopozivu ostavku podnosim zbog konstantnog rušenja ljudskih prava od strane Prištine. Ova ostavka rezultat je moje moralne obaveze koju sam preuzeo kao gradonačelnik opštine Leposavić izabran od naroda", kazao je Todić. 

On je naglasio da smo "svi svedoci da više od 20 godina nakon sukoba 1999. godine znamo šta je preživljava srpski narod".

"Blizu 250.000 napustilo je svoja ognjišta, a 2004. izvšen je progon Srba. Nakon Briselskog sporazuma 2013. ušli smo u kosovske institucije misleći da radimo za dobrobit našeg naroda i da gradimo suživot sa Albancima, ali smo ubrzo uvideli da sve to nema smisla. Devet godina je prošlo od kako nije formirana ZSO, Priština to do danas nije uradila", rekao je Todić. 

Presedavajući skupštine Stevica Vidosavljević pozvao je prisutne da neopozivo podnesu ostavke, kako je rekao bez pritiska svojom voljom potpišu dokument ostavke. 

"Srbi napuštaju sve političke institucije - skupštinu i vladu institucija u Prištini, kao i četiri opštine na severu KiM i pravosudne organe, policiju i administraciju". 

U Severnoj Mitrovici danas tačno u 12 sati  biće održan sveopšti narodni skup kod Spomenika knezu Lazaru.