Trajković: Pljačka pošte u Ugljaru pritisak da se Srbi isele

Aleksandar Trajković
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Privremenog organa za Kosovo Polje sa sedištem u Ugljaru Aleksandar Trajković kaže da je devastiranje i pljačka poslovnice Pošte Srbije u Ugljaru izazvalo strah kod srpskog stanovništva i dodao da ovo nisu pritisci da se zabrani dinar, već da se se srpski narod iseli. 

"Noćas negde oko 3.20 nepoznate osobe došle su i provalile, razbile poštu, srušili zid, odneli kasu sa novcem koji je bio namenjen penzionerima i ostalim stanovnicima opštine Kosovo Polje. Pošta opslužuje oko 5.000 stanovnika ove opštine. Kasa je odnesena. Niko nije čuo ništa u ovako teškom trenutku za srpski narod na Kosovu i Metohiji. To je psihički udar, verujte mi, koji stanovništvo ne može da podnese više", rekao je Trajković za Kosovo onlajn. 

On je dodao da narod ne može da shvati da dinara više neće biti.

"Teško je, narod ne može da izdrži psihički pritisak da dinar neće figurirati kao valuta na ovim prostorima, ne možemo da shvatimo da to može da se desi. A kako će, ne smo penzioneri, nego i oni koji primaju socijalnu pomoć, ostala socijalna davanja, dečiji dodatak, majčinski dodatak kako će to primati, gde će ići, šta će raditi? Ovo nisu pritisci da bi nestao dinar, nego prtisci da bi se stanovništvo iselilo ", kazao je Trajković.