Tužilaštvo istražuje dvojicu Srba viđenih u Dečanima i moguću povezanost sa trovanjem meštana

Dečani - Snimak sigurnosne kamer
Izvor: Printscreen YouTube

Osnovno tužilaštvo u Peći saopštilo je da su identifikovana dvojica Srba koji su viđeni u opštini Dečani nekoliko dana pre trovanja vodom hiljada ljudi u ovoj opštini, prenosi Koha.

Javni tužilac je rekao da se radi na proveri da li su dvojica Srba imala bilo kakve veze sa situacijom masovnog trovanja u ovoj opštini.

Tužilaštvo je izvršilo identifikaciju dva muškarca na osnovu slika sa sigurnosnih kamera, u saradnji sa Kosovskom obaveštajnom agencijom.

"Osnovno tužilaštvo u Peći obaveštava javno mnenje da je, u vezi sa situacijom u opštini Dečani, nakon što je primila informaciju da su pre nekoliko dana dve osobe srpske nacionalnosti viđene kako se kreću prema manastiru Dečani, po ovlašćenju glavnog tužioca Osnovnog tužilaštva Peći u koordinaciji sa Kosovskom obaveštajnom agencijom i Regionalnom direkcijom kosovske policije u Peći, preduzelo radnje i da je izvršena identifikacija ovih osoba. Dalji koraci biće preduzeti ukoliko se utvrde eventualne veze sa situacijom stvorenom poslednjih dana u opštini Dečani", kaže se u saopštenju Osnovnog tužilaštva u Peći.

 

gog
17. Jul 2021.
Dva mladica Srbi su vidjeni 27 juna i raspitivali se gde je manastir hteli da posete sa kolima NS.A 11.07.21. prijavljuju se da su neki gradjani zatrivani vodom.Znaci 2 nedelje je proslo.To nema nikakve logike.Gradjani bi se odma zatrovali a ne posle 14 dana.Drugo u Devanima ima puno bunara i to u privatnim posedima sto nije lako uci i zatrovati vodu.Drugo ti bunari su vrlo prljavi voda je neadekvatna za pice dolazi od jedne reke sliva koja nije za upotrebu za pice.Nego igrom slucaja su se nasli ta dva Srba ako su Srbi sto jos nije dokaza niko imenom i prezimenom.Nego ma osnovu tablica NS a dva mladica Srba su mozda zatrovali vodu.Jer ima puno Albanaca koji rade po Srbiji i u NS sta ako su oni to uradili da bi okrivili Srbe a mozda ta dva mladica nisu bili Srbi.To je samo bacanje ljage da svaki skandal koji se desi unapred su zrtve Srbi i odmah se osudjuju.Pre ce biti umesanost i propusti kod rukovodstva u Hidtogjeniori koji nikada nisu ni proveravali kvalitet vode i kontrolu mozda godinama i sada se pojavile bakterije koje su izazvale mucnine kod gradjana.
Божидар
17. Jul 2021.
Велики је Крст на нашем народу, нек им да Господ снаге да га достојно носе...