U Briselu danas nastavak razgovora, za Srbiju prva tačka ZSO

Brisel Kosovo Onlajn
Izvor: Kosovo Online

Delegacija Beograda, na čelu sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Markom Ðurićem, danas u Briselu nastavlja tehničko-ekspertske razgovore o normalizaciji odnosa sa Prištinom, prenosi Tanjug.

EU, koja je posrednik, najavila je da će se nastaviti razgovori o temama pokrenutim na poslednjem sastanku na visokom političkom nivou, održanom 7. septembra u Briselu.

"Radi se o aranžmanima o nevećinskim zajednicama i rešavanju međusobnih finansijskih potraživanja i imovine, što je deo pravno obavezujućeg sporazuma", rekao je portparol EU Peter Stano.

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak naveo je na Tviteru da će se na današnjem nastavku dijaloga razgovarati o međusobnim finansijskim potraživanjima, ali ne i o Zajednici srpskih opština, na šta je na istoj društvenoj mreži reagovao Ðurić i poručio da će prva tačka dnevnog reda tokom današnjeg dijaloga u Briselu biti Zajednica opština sa srpskom većinom.

"Hvala vam šte ste domaćin sastanka. Prva tema na dnevnom redu će biti Zajednica opština sa srpskom većinom. Bar za srpsku stranu. Ona koja se dogovorila pod olakšicama EU pre sedam i po godina", napisao je Ðurić na Tviteru.

Ja
17. Septembar 2020.
To je obaveza sa svaku nacionalnu bezbednost i prava svakog ljudskog bica sto zive tamo ne samo kako teroristi hoce oni tamo nisu nista samo teroristi uvek ce ostati teroristi gde ima toga samo kako oni hoce nije njihova drzava zasto ti ljudi nerazume nisu do sad nista radili samo su ponistili sta je ovo je nenormalno sta sve oni tamo sve rade
paja
18. Septembar 2020.
,................. Tačke za prethodnika