U Briselu posle pauze nastavljeni razgovori Petkovića i Bisljimija

Brisel
Izvor: kurir

U Briselu su posle pauze nastavljeni razgovori između glavnih pregovarača Beograda i Prištine, Petra Petkovića i Besnika Bisljimija, uz posredovanje EU, prenose Novosti. 

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je prethodno da je u toku razgovor sa glavnim pregovaračima dve strane Petkovićem i Bisljimijem.

"Danas sam ugostio glavne pregovarače Beograda i Prištine kao nastavak dijaloga koji je vođen na visokom nivou. Iskreno se nadam da ćemo uspeti danas da nađemo rešenje kako bi deeskalirali tenzije na terenu i radili na normalizaciji odnosa. Razgovori su u toku", naveo je Lajčak na Tviteru.

Iako je mera novčanog kažnjavanja vozača koji nisu preregistrovali vozila na "RKS" tablice trebalo da počne u utorak ujutru, kosovski premijer Aljbin Kurti je saopštio da je prihvatio zahtev SAD da za 48 sati odloži tu meru. Taj rok bi trebalo da istekne sutra ujutru.

Izricanje kazni je, prema prvobitnom planu Prištine trebalo da počne u ponedeljak, ali je pred razgovore predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Kurtija u Briselu odloženo za 24 sata.