U Bujanovcu Koalicija Albanaca doline dobila 6.473 glasa, Kamberi ulazi u Skupštini

Veliki Trnovac- glasanje
Izvor: N1 Info

Najveću podršku građana opštine Bujanovac na parlamentarnim izborima i zvanično je dobila lista Koalicije Albanaca doline za koju je glasalo 6.473 birača, a na drugom mestu je lista Aleksandar Vučić "Zajedno možemo sve", sa 4.415 glasova, prenose Bujanovačke.

Opštinska izborna komisija (OIK) u ponedeljak je konačno usvojila zbirni izveštaj o rezultatima tri meseca posle održavanja izbora u zemlji.

Na zbirni izveštaj iz Bujanovca, koji je bio preduslov za objavljivanje konačnih rezultata parlamentarnih izbora, čekalo se tri meseca zbog četiri poništavanja i pet ponavljanja glasanja na biračkom mestu broj šest u Velikom Trnovcu.

Posle petog glasanja 30. juna nije bilo prigovora pa je Koalicija Albanaca doline sa 698 glasova na ovom biračkom mestu, odnosno oko 10.000 ukupno, osvojila poslanički mandat koji će pripasti predvodniku izborne liste Šaipu Kamberiju.

Na parlamentarne izbore izašao je 15.331 Bujanovčanin od 43.119 s pravom glasa, odnosno 35 odsto, navodi se u izveštaju, prenosi Beta.

Lista "Muftijin amanet" je po broju glasova treća (1.130), a lista socijalista Ivice Dačića dobila je 230 glasova manje.