Ugljanin sa Kurtijem: Poslanici koalicije „Ujedinjena dolina - SDA Sandžak“ priznaju nezavisnost Kosova

Aljbin Kurti
Izvor: Fejsbuk

Premijer Kosova Aljbin Kurti primio je danas u svom kabinetu Šaipa Kamberija, šefa poslaničke grupe "Ujedinjena dolina - SDA Sandžak" u Skupštini Srbije, poslanike Enisa Imamovića, Nadiju Bećiri, Mirsada Hodžića, Agjenda Bajramija, Selmu Kučević i Sulejmana Ugljanina, predsednika SD Sandžak koji se zahvalio Kurtiju na usvajanju rezolucije o Srebrenici.

Ugljanin je naveo da su "Bošnjaci veoma zahvalni što se kosovska skupština priklonila zakonu i osudila najveći zločin u Evropi od Drugog svetskog rata", kao i da poslanici koalicije „Ujedinjena dolina - SDA Sandžak“ priznaju nezavisnost i državu Kosovo.

"Podržavamo premijera Kurtija i vladu Kosova u njihovoj posvećenosti zaštiti prava Albanaca u Srbiji, kao i uspostavljanju reciprociteta prava nacionalnih manjina na Kosovu i u Srbiji", rekao je Ugljanin.

Premijer Kurti rekao je da je polovina Sandžaka trenutno u NATO, a polovina nije, na osnovu činjenice da je jedan deo Sandžaka u Srbiji, a drugi u Crnoj Gori.

"Srbija se mora distancirati od krvave prošlosti i politike Slobodana Miloševića. Ona bez toga ne može krenuti ka budućnosti i normalizaciji odnosa sa Kosovom", rekao je Kurti.

 

preobrazen
08. Jul 2021.
to Suljo SRBINE!!!
tosa
08. Jul 2021.
Ne mogu oni nista da priznaju. To je u iskljucivoj nadleznosti predsednika, vlade i rukovodstva Narodne skupstine Srbije (a Suljo i njegovi to nisu). Oni mogu samo da iznose svoje privatne stavove i to je sve.