Uran Ismailji kandidat DPK za gradonačelnika Prištine 

Uran Ismailji
Izvor: Gazeta Express

Član Demokratske partije Kosova Uran Ismailj objavio je sinoć zvaničnu kandidaturu za gradonačelnika Prištine, prenosi Koha.

Iz svoje škole "Ismailj Kemalji" na Sunčanom bregu, gde je proveo detinjstvo, Ismailji je poručio da se kandidovao za gradonačelnika kako bi Prištinu vratio građanima.

"Pod partijskim zastavama i sloganima tražili su se glasovi i osvajala moć, a Priština se 20 godina tretirala kao veliko tržište imovine i koeficijent za konstrukcije i nadgradnje", rekao je Ismailji.

Dodao je da su političke partije zaobilaziIe naselja koja ih nisu podržala.

"Prištinska naselja su naša i moramo usmeriti pažnju na njih. Dardanija, Ulpijana, Aktaš itd kao i sela Prištine, sve je zaboravljeno. Stvarali su nova naselja van Prištine, ubijali duh Prištine, pretvarajući naša naselja u betonska i ružna geta", rekao je Ismailji.

Istakao je da je posvećenost Prištini posvećenost životima građana koji žive u njoj.

"Verujem da je Priština još uvek živa, Priština koju su njeni građani održavali u životu. Priština je takva kakva je zbog svojih građana. I to je glavni razlog što se kandidujem za gradonačelnika Prištine. Jer želim da vratim Prištinu građanima. To je jedini put ka boljoj Prištini i to je moj cilj", poručio je Ismailji.

Najavio je da će u narednih 100 dana predstaviti program za Prištinu i da će saslušati svakog građanina, bez obzira na stranačku pripadnost. Naglasio je da je njegov prvi cilj da Priština ne bude bojno polje za za političke i stranačke bitke, jer je za njega "najvažniji identitet Prištine".

"Drugo, neću koristiti opštinu da bih služio bilo kojem političkom, ličnom ili stranačkom interesu u odnosu na interese građana Prištine. Treće, neću koristiti opštinu da bih služio bilo kakvom poslovnom interesu protiv interesa građana Prištine", rekao je Ismailji.