Uskoro radna grupa za izradu zakona o oduzimanju nelegalno stečene imovine

Kljan Kosova
Izvor: Kljan Kosova

Šef kabineta u Ministarstvu pravde Genc Nimoni rekao je da se dokumentu koji sadrži predlog novog zakona o oduzimanju nezakonito stečene imovine, radilo od vremena kada je ministarka pravde bila Aljbuljena Hadžiu, prenosi Reporteri.

"Sada kada je ponovo započela mandat, gotovo sve bilo spremno sa nekim malim izmenama. Vlada Kosova ga je već odobrila, a mi čekamo da napravimo radnu grupu i počnemo sa daljim procedurama", izjavio je on.

Nimoni je rekao da je „ono što je sadržano u ovom dokumentu je skeniranje problema situacije, što je povezano sa problemima oduzimanja nezakonito stečene imovine, jer imamo trenutnu pravnu osnovu, koja je neefikasna", kazao je Nimoni.

Nimoni je rekao da je odobrenjem tog dokumenta u Vladi otvoren put za formiranje radne grupe u okviru Ministarstva pravde.

"Mi u Ministarstvu pravde imamo ovo pitanje kao jedan od prioriteta i uskoro ćemo uspostaviti radnu grupu po ovom pitanju. Razmatramo da u roku od godinu dana finalizujemo ovaj nacrt zakona i pošaljemo ga Skupštini Kosova", rekao je Nimoni.