Veber: Stavovi krajnje levice i desnice nikada neće biti zvanična politika Nemačke

Bodo Veber
Izvor: Kosovo Online

Član Saveta za demokratizaciju politike iz Berlina Bodo Veber naveo je za TV Kljan Kosova da je kontroverzni govor nemačke poslanice Žaklin Nastić o razoružavanju Kosova, još jednom izražen stav Levice, koji nikada neće postati zvanična politika države koja je snažno podržala Kosovo u njegovom oslobađanju i izgradnji države, prenosi Reporteri.

„Debata u Bundestagu vodila se o godišnjem produženju mandata Bundesvera za KFOR. U svom govoru, poslanica Nastić je izrazila poznate i tradicionalne stavove politike svoje stranke u vezi sa ratovima na Balkanu, nezavisnošću Kosova i širokom nemačkom i zapadnom podrškom kosovskoj državnosti“, naveo je Veber.

Isključio je mogućnost da će se takve izjave Levice ponoviti.

Sličnog mišljenja poslanice Nastić je i njen kolega sa suprotnim političkim uverenjem Jens Kestner iz Alternative za Nemačku koji je rekao da je Kosovo sastavni deo Srbije.

Veber ovu izjavu ocenjuje prirodnom zbog Kestnerovog krajnje desničarskog uverenja, koje je kako je naveo bezopasn za Kosovo.

„Obe pozicije predstavljaju politički spektar krajnje levice i krajnje desnice i nemaju nula šansi da postanu zvanična nemačka politika“, zaključio je Veber.