Veljku Odaloviću zabranjen ulazak na Kosovo

Veljko Odalović
Izvor: © Kosovo Online

Delegaciji Beograda predvođenoj predsednikom vladine Komisije za nestala lica Veljkom Odalovićem jutros nije dozvoljeno da uđe na Kosovo i da, dan uoči nastavka dijaloga Beograda i Prištine, u Velikoj Hoči prisustvuje obeležavanju 23 godine od masovnog kidnapovanja i ubijanja Srba u Orahovcu, prenosi Tanjug.

Odalović je za Tanjug potvrdio da je naša delegacija jutros oko 8.00 sati bila na administrativnom prelazu Jarinje, ali da im pripadnici kosovske policije nisu dozvolili da uđu na Kosovo.

"Policijac je rekao da mi je zabranjen ulazak, tražio sam obrazloženje nakon čega je pozvao nadležne i tražio dodatnu saglasnost, ali je ponovo dobio negativan odgovor i to bez ikakvog obrazloženja. Samo sam video papir na kojem je velikim slovima pisalo zabranjeno", rekao je Odalović.

Naveo je da je takav čin Prištine "nedopustiv i neprimeren" i da je još jedna potvrda bahatosti prištinskih institucija koje su mu, kako kaže, iz čistog mira zabranile da uđe na Kosovo.

Dodao je da kao predsednik Radne grupe za nestala lica sa kolegama iz Prištine zajedno radi na pronalasku nestalih i da su ulasci i izlasci sa Kosova do sada bili "korektni".

Odalović ističe da to što je Priština uoči nastavka dijaloga u Briselu zabranila predstavnicima Beograda da prisustvuju parastosu u Velikoj Hoči, potvrđuje da prištinsku stranu dijalog ne interesuje niti žele da o bilo čemu ozbiljno razgovaraju, te podseća i da ga je Aljbin Kurti na prethodnoj rundi dijaloga u Briselu spominjao "u vrlo neprijatnom kontekstu".

"To samo potvrđuje njihovu bahatost i nespremnost da se suoče sa činjenicama o kojima treba da se razgovara", rekao je Odalović.

U delegaciji Beograda sa Odalovićem su bili i predstavnici Kancelarije za KiM i JK "Putevi Srbije" koji su trebalo da uruče pakete pomoći za obdanište u Velikoj Hoči.

Lii
18. Jul 2021.
Bravo republika Kosova
Miodrag iz Peći
18. Jul 2021.
Hajde više oladi, zar ćete se opasati bunkerima kao u vreme Enver Hodže. A posle se čudite što vam ne daju viznu liberalizaciju.
Mili
18. Jul 2021.
Kosovo nije opasano bunkerima nego je sasvim otvoreno drustvo i otvorena zemlja.Na svim putevima Kosova prisutni su automobili sa tablicama R.Srbije sto nije slucaj sa Kosovskim tablicama po Srbiji.
A Odalovicu nije zabrani ulazak na Kosovo gradonacelnik Pristine nego MIP Republike Kosova.Mora na to da se navikne.