Veselji: Zbog neaktivnosti Hotijeve vlade ekonomija beleži kontinuirani pad

Kadri Veselji
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Demokratske partije Kosova (DPK) Kadri Veselji kritikovao je vladu Avdulaha Hotija zbog neaktivnosti u suočavanju sa posledicama pandemije, zbog čega ekonomija beleži kontinuirani pad.

Kritika DPK usledila je nakon objavljivanja podataka Kosovske agencije za statistiku, koji pokazuju značajan pad od 9,28 odsto bruto domaćeg proizvoda u odnosu na isti kvartal prošle godine.

Na osnovu te činjenice Veselji kaže da su se potvrdila upozorenja DPK, da će uslediti velika ekonomska šteta od pandemije kao rezultat nedostatka konkretnih mera od strane vlade.

Pomenuo je da su među najoštećenijim privrednim delatnostima u ovom periodu građevinarstvo, trgovina, turizam i ugsotiteljstvo.

„U uslovima kada je ekonomija na ivici propasti, ponavljam poziv vladajućim strankama, radi interesa zemlje, da zajedno sednu sve stranke, zajedno sa privrednim komorama, da donesu celovit i stabilan zakon kojim će se ozbiljno tretirati potrebe i opasnosti sa kojima se suočava naša ekonomija“, naveo je Veselji u objavi na Fejsbuk nalogu.