Vesić: Odnos Srba i Albanaca mogu da reše samo oni sami

Goran Vesić
Izvor: Pink.rs

Član predsedništa Srpske napredne stranke Goran Vesić komentarišući Rezoluciju Evropskog parlamenta o Srbiji, rekao je da Beograd ne pristaje ni na kakve ucene i da odnos Srba i Albanaca mogu da reše samo oni sami, prenosi Pink.

"Možda bismo se lakše i bolje dogovorili kada bi nas svi pustili da sami rešimo problem, jer mi smo ipak komšije i moramo da saradjujemo. Znamo da moramo da napravimo kompromis sa njima, jer živimo na istom prostoru. Ne pristajemo na ucene, odnos između dva naroda mogu da reše samo ti narodi. Kako izgleda kada nametnete rešenje, dovoljno je da pogledate BiH gde još uvek nije došlo do pomirenja naroda", rekao je Vesić.

On je naveo da Srbiju nema ko da prizna, što je, kako je naveo, veliki problem onima koji su "promoteri nezavisne države Kosovo jer oni znaju da ta država, tj. ta veštačka tvorevina nikada neće biti priznata dok je Srbija ne prizna".

Vesić je rekao i to da je još jedna Vučićeva pobeda što Kosovo u ovom momentu više zemalja ne priznaje nego što ga priznaje, prenosi Telegraf.

Kako je naveo, dok se ne formira Zajednica srpskih opština ne može biti dijaloga.