Vesić: Vučić ne pristaje na ultimatume

Goran Vesić
Izvor: TV Most

Beograd je pokazao da je spreman za razgovor sa Prištinom, spreman za normalizaciju života, ali nije spreman da prizna samoproglašenu nezavisnost Kosova, kaže funkcioner SNS i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, prenosi Tanjug.

On je za TV Pink naglasio da predsednik Aleksandar Vučić "ne pristaje na ultimatume, da se uvek bori za interese Srbije i da će znati da odgovori na ovaj, kao i na sve druge predloge koji stižu iz Brisela".

"Sa Vučićem su probali 2013. godine da samo postave papir da se potpiše. Većina srpske delegacije je bila za to da se prihvati, Vučić je odbio. Ako hoće da se prizna Kosovo neka Tanja Fajon nametne Srbima Ðilasa (Dragana) i Tadića (Borisa). To su političari koji će ispuniti njihove želje, njihove želje Vučić nikada neće ispuniti", rekao je Vesić.

Kako kaže, projekat nezavisnog Kosova je propao, jer da je uspeo danas se ne bi pričalo o tome već bi bili članica UN i drugih međunarodnih organizacija.

Posle 12 godina, kako je rekao, vrši se pritisak na Srbiju ne da prizna, već da omogući da "lažna država" uđe u međunarodne institucije.

"Ovo je pokušaj da projekat koji je doživeo fijasko sačuvaju. Predsednik Vučić je uspeo nešto što njegovi prethodnici ne da nisu uspelu, već nisu ni pokušavali, a to je da pitanje KiM stavi na dnevni red najvećih svetskih sila, ne samo u Moskvi i Pekingu koji nisu priznali Kosovo, već u Briselu, Vašingtonu, Berlinu, tamo gde su priznali nezavisnost", naveo je Vesić.