Veterani OVK: Srpska zastava na Košarama ozbiljna uvreda od strane Srbije, Vlada da preduzme mere

OVK
Izvor: Večernje novosti

Organizacija ratnih veterana OVK u Peći zatražila je da kosovska vlada preduzme hitne mere povodom „čina provokacije Srbije kroz postavljanje srpske zastave na osmatračnici na Košarama“, prenosi Gazeta ekspres.

Veterani OVK zahtevaju hitnu reakciju Vlade Kosova i svih bezbednosnih struktura povodom postavljanja srpske trobojke na karauli Košare.

 "Vlada Kosova i bezbednosni organi sigurnosti treba da preduzmu mere i zauvek zaustave ovakve pojave i kazne počinioce. Inače, šta nam preostaje? Da odustanemo od države koju imamo, jer se ni u državi koju smo sami izgradili ne osećamo sigurno", navodi se u saopštenju.

Na fotografiji koja je objavljena na Instagram nalogu Karaula Košare vidi se srpska trobojka, koja je stavljena povodom 22. godišnjice od završetka bitke na Košarama.

 

Miodrag iz Peći
13. Jun 2021.
Uh junaka OVK uplašili se zastave a šta li će raditi kada po rezoluciji UN 1244 na KiM umaršira 1.999 srpskih specijalca.
Mirko
14. Jun 2021.
Bezace ko misevi hahahah
Gringo
13. Jun 2021.
Nije to uvreda nego to je znaka da ce Srpska vojska od 1999 vojnika i specijalaca ponovo vratiti na Kosovo po vazecoj rezoluciji 1244SBUN i Kumanovskog sprazuma juna 99 god.Jer toje konezna medjunarodni sporazum koji je potpisan izmedju Un a i Srpskih generala to se mira sprovesti u delo.
Rados
13. Jun 2021.
Moguce je da je neki Albanac postavio da bi bacio ljagu evo Srbi provociraju.Jer logicno razmisljati postaviti Srpsku zastavu na Kosarima gde se stalno cuva nije lako ili moze biti cilj da izazove unutar samih Albanaca.Mac sa dve ostrice.
Lud
14. Jun 2021.
Nije postavio Albanac nego Srbin i to garantujem svojom glavom, jer je ta zastava postavljena bila 12.06.2021 u 11:35 na Karauli. Na instagramu stranice Karaula Kosare pogledaj i ja ti tamo posaljem posle i snimke iz unutrasnjosti Karaule sto sam snimio i ostale slike. Pozdrav
Toza vampir
13. Jun 2021.
Ostao strah 😀
Cvrle
14. Jun 2021.
Nit ste je sami izgradili,nit je to drzava
Vojvoda
14. Jun 2021.
Živ i zdrav bio junače što postavi našu trobojku đe granični kamen još stoji prkoseći zlim dušama.
Slajan
15. Jun 2021.
Pa zastava treba ostati tamo još malo ćemo je spuštati svake večeri a podizati svakog jutra
Dejan
16. Jun 2021.
I treba da stoji tu joj je mesto