Visoka delegacija Kine doputovala u Srbiju, dočekao ih Petković

Petar Petković i Jin Li
Izvor: Kosovo Online

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju i član predsedništva SNS Petar Petković dočekao je na aerodromu “Nikola Tesla” visoku delegaciju Kine koju predvodi Jin Li, član Politbiroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i Sekretar gradskog komiteta Pekinga. 

Petković je gostima, koji su trodnevnoj poseti Srbiji na poziv Srpske napredne stranke, poželeo srdačnu dobrodošlicu.

"Dragi prijatelju Lin Ji, dobro došao u Srbiju! Mi smo pravi i iskreni čelični prijatelji. Veliko mi je zadovoljstvo da mogu da Vas dočekam u ime našeg predsednika Aleksandra Vučića i naše Srpske napredne stranke. Kao što vi osećate ljubav kada dolazite ovde u Republiku Srbiju, tako i mi osećamo ljubav i prijateljstvo kada dolazimo u Narodnu Republiku Kinu. Posebno mi je drago da vas dočekam kao visokog funkcionera KPK i Narodne Republike Kine i to u trenutku kada smo podigli nivo odnosa naše dve države na još viši nivo, nivo zajedničke budućnosti", rekao je Petković.

Dodao je da je ponosan na prijateljstvo dve zemlje jer je Srbija "prva država u Evropi koja je dostigla taj nivo odnosa sa Kinom".

"Kao što Kina podržava celovitost Srbije, tako i mi svim srcem podržavamo politiku jedne Kine i miroljubivu politiku njenog rukovodstva za izgradnju zajedničke budućnosti čitavog čovečanstva“, rekao je Petković.

"Ovde smo da realizujemo zajedničko zalaganje predsednika Kine Si Đinpinga i predsednika Srbije Aleksandra Vučića", rekao je Jin Li tokom dočeka na aerodromu.

Delegaciji iz Kine je na kineskom jeziku dobrodošlicu poželela članica KUD-a Kopaonik iz Leposavića Magdalena Milivojević.

Članovi KUD-a su izveli dve numere: "Ovo je Srbija" i "Kosovo je srce Srbije", od kojih je prva bila po želji gostiju iz Kine.