Vjosa Osmani: Tahir Zemaj je ubijen samo zato što je poštovao institucije koje je izgradio Ibrahim Rugova

Vjosa Osmani
Izvor: Ekonomia Online

Vršilac dužnosti predsednika Vjosa Osmani je na 18. godišnjicu ubistva bivšeg komandanta Operativne zone Dukađini Tahira Zemaja, ali i njegovog sina Enisa i brata Hasana Zemaja, podsetila na taj zločin, prenosi Reporteri.

Osmani je rekla da su ubijeni izdajnički i da je Zemaj ubijen samo zato što je priznavao i poštovao institucije koje je izgradio predsednik Ibrahim Rugova.

“Danas se navršava 18 godina od ubistva komandanta Operativne zone Dukađini, nacionalnog heroja pukovnika Tahira Zemaja, njegovog sina Enisa i njegovog brata Hasana. Podmukla ruka izdajnički ih je ubila 4. januara 2003. godine na ulazu u Peć. Izgubili smo školovanog ratnog komandanta i odličnog aktivistu, kao i dva dečaka u cvetu mladosti, samo zato što su prepoznali i poštovali institucije države koje je izgradio predsednik Rugova i zato što nisu podlegli pretnjama. Štaviše, njihovo ubistvo, kao i mnogih drugih aktivista, ostalo je nerazrešeno do danas“, napisala je između ostalog Osmani na svom zvaničnom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk.

Rekla je da je obaveza Kosova da uspostavi vladavinu zakona koja bi značila pravdu za počinjene zločine, ma kakvi oni bili.

"Rad komandanta Zemaja ostaje zabeležen u istoriji Kosova i predstavlja kamen temeljac borbe za nezavisnost”, napisala je Osmani na Fejsbuku.

 

Sot është 18-vjetori i vrasjes së komandantit të Zonës Operative të Dukagjinit, heroit të kombit, Kolonel Tahir Zemajt,...

Posted by Vjosa R. Osmani on Monday, January 4, 2021