Vlada Srbije: Tekuća budžetska rezerva za Kosovo, Beograd, Hilandar i borbu protiv koronavirusa

Novac, evro.
Izvor: Mondo

Vlada Srbije rasporedila je ukupno više od 900 miliona dinara tekuće budžetske rezerve, kroz pet rešenja, za hitne potrebe - za borbu protiv koronavirusa, pomoć građanima u ruralnim sredinama na Kosovu, obnovu Hiladara i likvidnost Grada Beograda, navodi se u odlukama objavljenim u Službenom glasniku, prenosi Tanjug.

Generalnom sekretarijatu Vlade Srbije opredeljeno je 185,5 miliona dinara radi obezbeđivanja nedostajućih sredstava potrebnih za naknadu troškova uspostavljanja i rada privremenih kovid bolnica, ishrane i smeštaja zdravstvenih radnika.

Kancelariji za Kosovo i Metohiju namenjeno je 25 miliona dinara radi obezbeđivanja nedostajućih sredstava potrebnih za angažovanje lica za obilazak svih građana u ruralnim sredinama Kosova i Metohije.

Cilj obilaska je pružanja pomoći nošenja osnovnih životnih namirnica starim i nepokretnim licima i upoznavanje sa merama zaštite i prevencije protiv kovida.

Ministarstvu kulture i informisanja raspoređeno je 280 miliona dinara za obnovu manastirskog kompleksa manastira Hilandar.

Gradu Beogradu namenjeno je 360 miliona dinara za izvršavanja obaveza iz razloga koje nije bilo moguće predvideti u postupku donošenja budžeta, a mogu dovesti do ugrožavanja tekuće likvidnosti.

Za naknadu troška sprovođenja mera dezinfekcije protiv zarazne bolesti kovid 19 88,3 opredeljeno je za Zavod za biocide i medicinsku ekologiju.