Vlada Srbije usvojila Deklaraciju o podršci predsedniku Vučiću u pregovorima sa Prištinom

Vlada Srbije
Izvor: Wikipedia / ETH-Archiv

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Deklaraciju o podršci aktivnostima predsednika Republike Aleksandra Vučića, koje se odnose na razgovore sa predstavnicima Prištine, prenosi Tanjug.

Kako se navodi u dokumentu, polazeći od ranije utvrđenih principa da će predstavnici Srbije kroz pregovore težiti iznalaženju sporazumnog i sveobuhvatnog rešenja za KiM, vlada podržava aktivnosti predsednika Aleksandra Vučića povodom predstojećih razgovora Beograda i Prištine 3. i 4. septembra u Vašingtonu, koji će se održati pod pokrovoteljstvom američkog diplomate Ričarda Grenela.

Takođe, navodi se da vlada smatra da su dosadašnje aktivnosti predsednika Vučića u najboljem interesu zaštite interesa Srbije na Kosovu i Metohiji i od predstojećih razgovora, pre svega, očekuje napredak vezan za otvorena ekonomska pitanja, što će biti na dobrobit građana i ekonomije.

misterNO
03. Septembar 2020.
Na vreme se daje “podrška o aktivnostima”, nema šta. Neko je u Americi izgleda pročitao Ustav Srbije I ovlašćenja Predsednika Srbije. Samo požurite, mislim da je avio već sleteo a faxa još nema!