Vlajić: Todosijeviću nije upućen poziv da se javi na izdržavanje kazne

Ivan Todosijević
Izvor: Kosovo Online

Ivanu Todosijeviću kojem je odlukom kosovskog apelacionog suda potvrđena presuda na dve godine zatvora, nije upućen poziv da se sutra javi u pritvorni centar u Mitrovici na izdržavanje kazne, potvdio je advokat tog poslanika Srpske liste, Nebojša Vlajić, prenosi Kossev.

„On (Todosijević) nije primio poziv, njemu poziv nije upućen, njega obaveštavaju preko štampe, kao što su mu presudu uručili preko štampe, deset dana pre nego što smo je mi dobili“, rekao je Vlajić.

Vlajić navodi, da dok ne stigne poziv, ne može ništa da komentariše.

"On nije primio poziv i nemamo o čemu da pričamo. Kada bude primio poziv, mi ćemo odlučiti šta ćemo da preduzmemo dalje“, dodao je advokat Todosijevića.

Vlajić kaže da ne zna odakle su se u kosovskim medijima pojavili navodi o tome da je Todosijeviću uručen poziv.

Odlukom Apelacionog suda Kosova, poslaniku Srpske liste Ivanu Todosijeviću potvrđena je pre dva meseca presuda na dve godine zatvora zbog izjave koju je dao tokom obeležavanja 20. godišnjice bombardovanja, kada je, između ostalog, rekao da je „Račak fabrikovan“.

Osim kosovskih medija, o tome da je Ivanu Todosijeviću uručen poziv da se javi na izdržavanje kazne, izvestio je i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Petković je krajem septembra kazao da je Priština izvršila novi „pritisak i udar na Srbe“, te da je Todosijeviću upućen poziv da se 6. oktobra do 12. časova javi u pritvorni centar u Mitrovici na izdržavanje zatvorske kazne.

Direktor Kancelarije za KiM kazao je i da je poziv Todosijeviću napisan 17. septembra, odnosno istog dana kada se odbrana, nakon presude Apelacionog suda, postupajući po vanrednom pravnom leku, uputila zahtev za zaštitu zakonitosti.

Zvanični Beograd je u više navrata iskazao svoje nezadovoljstvo povodom presude koja je izrečena Todosijeviću, a o tome se govorilo i u Briselu, što je nedavno potvrđeno i iz EU.

Srpska strana je isticala da je odluka kosovskog apelacionog suda u suprotnosti sa Briselskim sporazumom, odnosno tačkom 10 sporazuma o pravosuđu koja nalaže da mora da se poštuje nacionalni sastav veća iz predmeta koji dolaze iz srpskih sredina, odnosno da u većima moraju da budu dve sudije srpske nacionalnosti i jedan Albanac.

Ja
05. Oktobar 2021.
Todosijevic treba da bude na slobodi !!!
Rado
05. Oktobar 2021.
Na Kosovo se sudi samo Srbima za ratni zlocin a zasto Kosovsko pravosudje ne sudi zlocine koji su pocinili pojedinci komandanti i pojedini pripadnici Ovk u vreme rata i posle rata koji su ne samo na slobodi nego su cak u svim institucijama sistema i veoma visokim pozicijama.To su selektivne presude koje se striktno sprovode samo prema Srpskom narodu sa viljem zastrasivanja preostalih Srba na Kosovu da odu i da razmisljaju da na svakog na koga upere orst moze biti osudjen.Ukoliko Ivana Teodosijevica potovu na izdrzavanje kazne onda treba sve sudije i tuzioci Srbi da napuste sudske institucije svek dok se ne ponisti odluka i resenje o izdrzavanju kazne.Zato sto i EZ je reagovala koja kaze da je prekrsen Briselski sporazum sto znaci da je osudjen protiv zakonito.
Dusan
05. Oktobar 2021.
Puna podrska za pravog srpskog domacina i coveka od ugleda. Covek za koga znam sigurno da je pomogao svima kojima je mogao, pomoc u bilo kod pogledu. Nadam se da ce se vratiti jaci posle svega jer nama trebaju ovakvi ljudi.