Vlasi: Prioritet je dijalog koji je postavila međunarodna zajednica, a ne razmena teritorija

Azem Vlasi
Izvor: N1 Info

Bivši političar Azem Vlasi rekao je da ideja razmene teritorija ne bi smela da se razmatra kada je reč o dijalogu sa Srbijom, prenosi Gazeta ekspres.

Vlasi kaže da druge zemlje priznaju Kosovo u granicama koje sada ima i da bi bilo nerazumno govoriti o granicama kada Srbija ne priznaje Kosovo. Rekao je da je prioritet dijalog kakav je postavila međunarodna zajednica.

"EU je posrednik koji ne postavlja principe. Mi kao stranka moramo da imamo principe i da među nama nema različitih stavova. O tome kao ideji je moglo da se razmišlja, ali dalje nije išlo. Kada dođe do uzajamnog priznavanja dveju zemalja, možemo da se dogovaramo o malim promenama granica. U Holandiji su posle 100 godina to učinili. Ali Srbija ne priznaje Kosovo kao državu, a svet nas je prepoznao sa ovim granicama", rekao je Vlasi.

Vlasi je još istakao da je kao savestan građanin Kosova spreman da pruži svoj doprinos dijalogu, kao i da u medijima često govori o svojim idejama.

Na spomen "Preševske doline", Vlasi je dodao da Srbi ne žele granicu u Leposaviću, nego na Ibru, da uzmu resurse, Gazivode i Trepču. 

"Države su se borile za takva bogatstva", zaključio je Vlasi.

Zarko
05. Maj 2021.
Azeme ne zele Srbi granicu na Ibru nego na Pastriku I Koritniku!!!
Mart 1989 god
05. Maj 2021.
Gone with the Wind,
Vlasi!
Nema tog Srbina ,koji će stavit potpis na nezavisnost KiM(Kosova).
Želje su jedno , a stolica u UN je misaona rečenica.
Poslednji Janjičar
05. Maj 2021.
Administra


Admin,

komentar o Pionirima iz vremena Maršala, trebali ste da objavite.

Neka je Mir i Spas za sve one koji su na Mukama, bez obzira kojim jezikom govore, kojem narodu pripadaju, i na način koji se mole ...