Vučević: Kurti koristi našu nesreću i sprema se da i fizički preuzme četiri opštine na severu

Vučević
Izvor: Kosovo Online

Ministar odbrane Miloš Vučević ukazao je na to da kosovski premijer Aljbin Kurti sprema akcije da preuzme i fizički četiri opštine na severu Kosova ističući da tragedije koje su se desile u Srbiji početkom maja Kurti vidi kao momenat koji njemu daje određenu prednost.

"Nažalost, tu našu nesreću mnogi koriste da pojačaju pritisak na nas ili dođu do svog cilja – da Kosovo bude nezavisna država. Kurti nastavlja da sprema akcije da preuzme i fizički ove četiri opštine na severu Kosova i Metohije i mnogo se ne potresa zbog naših tragičnih događaja, jer to vidi kao mometum koji njemu daje određenu prednost, jer se mi ovde opet razjedinjujemo", kazao je Vučević na TV Pink.

Ukazuje na to da Srbiju čekaju vrlo teški dani oko Kosova.

"Samo da znate da neće zbog tog stati priča oko KiM. Kurti ima plan za 28. maj da fizički preuzme te opštine, da poskida sva srpska obeležja i uđe u konfrontaciju sa apsolutnom većinom stanovništva. A mi ćemo da pričamo ko će koga da obesi na Terazijama", kazao je Vučević.

Prema njegovim rečima, mnogi od onih koji su organizovali proteste u Beogradu "zloupotrebljavaju nesrećiu i briga ih je za Kosovo".

"To je za njih kao pitanje Madagaskara. To mogu da pomenu ako misle da i tu mogu da dobiju neku korist. Oni su eksperti za sve – razumeju se u bezbednost, saobraćaj, Kosovo, urbanističke planove, ekologiju, rude i minerale. Oni sve znaju samo na tabeli imaju nula bodova za sve što su radili", kazao je Vučević.

Reagujući na izjavu istoričara Milana St. Protića da su junaci sa Košara doprineli tragediji koja je zadesila Srbiju, Vučević mu je poručio da treba da ga bude sramota.

"Kao ministar odbrane moram da reagujem na skandaloznu izjavu Milana St. Protića da su junaci sa Košara doprineli ovoj tragediji koja nam se desila. To su ljudi koji su branili našu državu u agresorskom ratu, pa sram da ga bude. Eto takvi bi nam došli na vlast. Tu nam je poginulo 108 junaka, nismo ih sve ni našli, nisu ih porodice dobile i on kaže da su oni doprineli što neki manijak ubica počini što počini", naglasio je Vučević.