Vučević otkrio spomen-ploču i položio venac na grob dobrovoljca Janoša Rauka

Ministar Vučević otkrio spomen-ploču i položio venac na grob dobrovoljca Janoša Rauka
Izvor: Ministarstvo odbrane Srbije

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Srbije Miloš Vučević otkrio je danas u Osnovnoj školi "Nikola Vukićević" u Somboru spomen-ploču palom dobrovoljcu Janošu Rauku koji je poginuo 1999. godine tokom NATO bombardovaja.

Prethodno, Vučević je položio venac na grob palom dobrovoljcu Janošu Rauku u pratnji general-majora Željka Petrovića i brigadnog generala Gorana Momčilovića.

Vence su položili i članovi porodice, pripadnici Vojske Srbije, predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kao i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, lokalne samouprave i boračkih udruženja.

Iz Ministarstva odbrane podsetili su da je Janoš Rauk rođen 1954. godine u Somboru, a za vreme NATO agresije borio se kao dobrovoljac u sastavu 55. graničnog bataljona iz Prizrena koji je bio pretpotčinjen 549. motorizovanoj brigadi Vojske Jugoslavije. 

Rauk je poginuo 15. aprila 1999. godine na karauli "Mladen Stojanović" u napadu NATO helikoptera AH-64 "Apač".

Vučević obišao pontonski most na Velikom bačkom kanalu

Takođe, Vučević je obišao i pontonski most preko Velikog bačkog kanala na regionalnom putu koji spaja Apatin i Sombor, a koji su postavili pripadnici pontonirskog bataljona iz sastava Rečne flotile Vojske Srbije.

Tokom današnjeg obilaska, Vučević je istakao značaj civilno-vojne saradnje i naglasio da je postavljanjem pontonskog mosta Vojska Srbije značajno pomogla i olakšala svakodnevni život meštanima tog kraja koji ne moraju da koriste alternativne pravce za obavljanje svakodnevnih aktivnosti.

Reč je o mostu dužine 35 metara i ukupne nosivosti 60 tona koji je postavljen na molbu Zapadnobačkog upravnog okruga, a koji dnevno pređe oko 10.000 vozila.