Vučević: Ranjavanje Jovanovića 38. napad na Srbe ove godine, a međunarodna zajednica ćuti

Miloš Vučević
Izvor: Pink

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je danas da je ranjavanje Milana Jovanovića koji je u ponedeljak uveče ranjen kod Bistričkog mosta, nedaleko od Zvečana, 38. napad na Srbe na Kosovu ove godine, a 276. otkada je premijer Aljbin Kurti, prenosi RTV.

"Prvo smo čuli priču da niko nije pucao, da ne znaju šta se desilo, sad su došli do toga da su oni priveli svoja četiri policajca za pucanje. Imali smo prvo izjavu Kfora da ni oni ne znaju da je kosovska policija pucala, da bi oni nakon 24 sata obavestili Vojsku Srbije da imaju saznanja da je kosovska policija pucala na Milana Jovanovića", rekao je Vučević za TV Pink.

Dodao je da su Srbi na Kosovu sa razlogom ljuti i ozlojeđeni zbog svega što im se dešava, ali da su pre svega uplašeni za svoju bezbednost i bezbednost svojih ukućana.

On je naveo da međunarodne organizacije ćute na sve što se dešava na prostoru Kosova, kao i nevladine organizacije u centralnoj Srbiji koje se bave ljudskim pravima i slobodama.

Vučević je pitao EU koliko još treba vremena da se formira Zajednica srpskih opština i šta će biti sa sporazumima za koje su dali garanciju da će biti sprovedeni.

On se osvrnuo i na jučerašnju posetu Sjenici gde je odao počast vodniku Ivanu Vasoviću koji je poginuo u 24. godini na Košarama i posetio porodicu Vasović.

Vučević je istakao da je Srbija posvećena očuvanju mira i izrazio želju da ni jedna porodica u Srbiji ne prođe kroz to kroz šta je prošla porodica Vasović, ali ni da se zaboravi niti "da padne sena na žrtvu koju su podneli heroji sa Košara".

"Da ne zaboravimo te ljude koji su dali život za Srbiju. I zato sam ponosan što je predsednik Vučić vratio kulturu sećanja, na sve te ljude koji su se žrtvovali za našu zemlju", rekao je Vučević.

Vučević je pozvao sve građane da 22. aprila dođu na aerodrom u Batajnici da prisustvuju smotri vojne tehnike i dodao da će to biti najveća prezentacija svega onoga što Vojska Srbije ima.