Vučević: Upad specijalaca u KBC "Kosovska Mitrovica" pojačavanje terora nad Srbima

Miloš Vučević
Izvor: Kosovo Online

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević ocenio je za Kosovo onlajn da je jutrošnji upad specijalaca u KBC "Kosovska Mitrovica" nastavak onoga što kosovske vlasti rade od dolaska Aljbina Kurtija na čelo administracije u Prištini, ukazujući da je veoma zabrinut zbog onoga što sledi jer Kurti neće stati sa terorom nad srpskim narodom s ciljem etničkog čišćenja.

"Ovo jutros je nastavak svega onoga što Priština radi, ne samo prethodnih dana, već nedeljama i mesecima, odnosno od dolaska Aljbina Kurtija na čelo administracije u Prištini. Ono što nas zabrinjava jesu upadi u privatne stanove i uznemiravanja srpskih porodica na severu, a posebno upad u KBC Kosovska Mitrovica. Za njih ništa nije sveto, za njih nema pristojnosti, za njih nema poštovanja ljudskih prava i bojim se da će se taj teror nad Srbima samo pojačavati, odnosno intenzivirati", kazao je Vučević za Kosovo onlajn.

Vučević navodi da Kurti događaje u Banjskoj vidi kao idealnu priliku da pojača provođenje etničkog čišćenja Srba sa Kosova i Metohije.

"Očekujem da će ti njihovi organi početi da donose odluke o zapleni imovine lica za koja smatraju da su opasnost za njihov režim zbog otpora etničkom čišćenju srpskog življa na Kosovu i Metohiji. Ne mislim da će stati i krajnje sam zabrinut za ono što nam sledi", zaključuje Vučević.

Veliki intervju sa ministrom Vučevićem, u kome je govorio o svim aktuelnim zbivanjima u vezi sa pitanjem bezbednosti na Kosovu i Metohiji i stepenu spremnosti Vojske Srbije za sve izazove koji su pred njom, objavićemo sutra na portalu Kosovo onlajn.